تاریخچه
گروه صنعتی پارس اشن در سال ۱۳۵۶ به همت آقای احمد اسلامیان تأسیس شد، اما نام شرکت از ابتدای کار پارس اشن نبود؛ شرکت با نام شترنگ به ثبت رسید و محصولات ساختمانی و تینر با نام تجاری شترنگ وارد بازار شدند.
در این زمان مدیرعامل شرکت با نام زیبایی به نام “اشن” آشنا شد. اشن نام درختی است در جنگلهای شمال که پوسته رنگی دارند و به دلیل آوای بسیار زیبای آن به تصمیم هیئت مدیره شترنگ به اشن تغییر یافت.
شرکت به سرعت مسیر رشد و توسعه را در پیش گرفت و رنگهای صنعتی به سبد محصول شرکت اضافه شد و انواع رنگهای اپوکسی، کورهای، سوله و الکیدی خودرو با نام اصیل پارس اشن روانه بازار شد.
در سال ۱۳۶۷ آتشسوزی اتفاق افتاد و با سیاستگذاریهای دقیق و درک پتانسیلهای بازار، شرکت وارد حوزه رنگهای مخصوص چوب شد و به دلیل حضور متخصصان مجرب، به سرعت موفقیتهای زیادی در این بخش کسب کرد؛ در مدت کوتاهی پارس اشن تبدیل به بهترین برند ایرانی در زمینه تولید رنگهای سلولزی، اسید کربونیک، آسترها و بتونههای مخصوص چوب شد. به طوری که امروز بیش از ۶۰٪ سهم بازار را در این حوزه در اختیار دارد.
از آنجایی که رزین بهعنوان یکی از مواد اولیه مهم داخلی در صنعت رنگ مورد استفاده قرار میگیرد، مدیران شرکت تصمیم گرفتند تا با بهکارگیری استراتژی توسعهمحوری و احداث کارخانه رزینسازی (با ظرفیت سالانه ده هزار تن) و نصب ماشینآلات و راکتورهای مدرن اقدام به تولید رزینهای آلکید، اوره، ملامین و مالئیک کنند. در همین فرآیند تولید، محصولاتی از قبیل DIBP و D13P و DOP نیز آغاز شد.
در ادامه استراتژی توسعهمحوری، با نصب برج تقطیر در مجاورت کارخانه رزینسازی، تولید حلالهای صنعتی همچون بوتیل استات، متیل استات و ایزوبوتیل استات هم آغاز شد که هم به مصرف داخلی در شرکت میرسید و هم به بازار عرضه میشد. همزمان با شروع قرن جدید میلادی در ابتدای سال ۲۰۰۰، شرکت پارس اشن تصمیم به بازگشایی دفتر بازرگانی در کشور امارات متحده عربی گرفت که گام بسیار مؤثری در زمینه واردات مواد اولیه و نیز صادرات محصولات متنوع شرکت به بازارهای بینالمللی بود.
از آنجایی که مدیران شرکت پارس اشن همواره در تلاش برای همگام بودن با تکنولوژیهای بهروز دنیا بودند، در سال ۱۳۸۱ وارد حوزه جدیدی از تولید رنگ شدند و با خرید و نصب ماشینآلات بهروز و مدرن از انگلستان شروع به تولید رنگهای پودری کردند. این رنگها به دلیل ماهیت خود و عدم استفاده از حلالهای صنعتی کاملاً با محیط زیست سازگار هستند و بهعنوان نسل جدیدی از رنگها در بسیاری از صنایع فلزی کاربرد دارند.
حضور موفق شرکت در بازارهای بینالمللی که به واسطه تلاش متخصصان مجرب در دفتر بازرگانی امارات محقق شده بود، منجر به دریافت جایزه صادرکننده نمونه صنعت رنگ و رزین در سال ۱۳۸۴ گردید و این اتفاق سرآغازی برای تبدیل شدن پارس اشن به یکی از برندهای معتبر ایرانی در منطقه MENA شد.
برای شرکت معتبری که «رشد» و «توسعه» یکی از اصول مهم و ارزشهای بنیادین در آن شناخته میشود، زمان ورود به عرصه جدیدی از دنیای رنگارنگ در این صنعت رسیده بود و واحدی جدید برای تولید رنگهای تعمیراتی اتومبیلی تأسیس شد. از آنجایی که تولید رنگهای اتومبیلی یکی از تخصصیترین حوزهها در صنعت رنگ شناخته میشود و تولیدکنندگان کمی تکنولوژی و دانش تولید این رنگها را در اختیار دارند؛ پارس اشن به سرعت به یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان در حوزه رنگهای اتومبیلی تبدیل شد و اکنون محصولات این گروه به بازارهای بینالمللی راه پیدا کرده است.
در سال ۱۳۹۱ با توجه به افزایش تقاضای بازار در حوزه رنگهای پایهآب ساختمانی، شرکت تصمیم به توسعه خطوط تولید در واحد رنگهای ساختمانی گرفت و رنگهای پلاستیک و نیمهپلاستیک و همچنین اکریلیک به سبد محصولات ساختمانی اضافه شد.
پارس اشن که بهعنوان بزرگترین تولیدکننده ایرانی در حوزه رنگهای صنایع چوب شناخته میشد، اقدام به خرید دانش فنی تولید رنگهای پلی یورتان چوب کرد. این محصول که نسل جدیدی از رنگها در صنایع چوب شناخته میشدند، به سرعت جایگزین رنگهای سلولزی و اسید کیورینگ در بازار شدند و شرکت پارس اشن با تولید رنگهای پلی یورتان در ایران توانست با تولید محصول با کیفیت و ایجاد ارزش افزوده، از خروج ارز جهت واردات این محصول از کشورهایی همچون ترکیه، ایتالیا و اسپانیا جلوگیری کند.
در سال ۱۳۹۶ با تلاشهای بیوقفه متخصصان در واحد تحقیق و توسعه، محصولات جدیدی در واحد رزینسازی به تولید رسید و به بازار عرضه شد که از جمله آن میتوان به رزینهای پلیاستر اشباع و غیر اشباع و همچنین هاردنرهای اپوکسی اشاره کرد.
با شروع قرن جدید، شرکت پارس اشن نیز در مسیر نوسازی گام برداشت و اقدام به تحولات اساسی در ساختار خود کرد. به واسطه این تغییرات، محصولات چوب و صنعتی و ساختمانی این گروه صنعتی با برند “اشن” به بازار عرضه شدند و تصمیم بر این شد که سایر محصولات این گروه صنعتی نیز از این پس با برندهای جدید به بازار عرضه شوند.
سال توسعه در بسیاری از بخشهای شرکت بود، از جمله واحد رنگهای ساختمانی به دلیل بازار و تقاضای بسیار گسترده که همچنان در حال تحقیق و توسعه بود و توانست رنگهای اکریلیک مخصوص نمای خارج و همچنین مادر رنگهای پایهآب و خمیر رنگهای یونیورسال را وارد بازار کند. همچنین نصب و راهاندازی خطوط جدید تولید رنگ پودری با ظرفیت سالانه ۱۲ هزار تن در سال، گام بلندی بود برای تبدیل شدن شرکت پارس اشن که اکنون با نام گروه صنعتی در حال فعالیت بود، به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول در ایران.
در این سال، خانواده پارس اشن عضو جدید خود را خوش آمد گفت. برند ایتالور، پس از برندهای اشن و کاوالی به عرصه آمد تا بدرخشد.